Vi ønsker å "lage" friske valper med godt gemytt som kan brukes i Retrieverjakt. Men de er litt som poteten og kan brukes til alt, f.eks. konkurransehunder i jakt, lydighet, agility og spor. Men de passer også som familihunder. Du kan lese mer om labradoren på retrieverklubben sin hjemmeside. Vi avler kun på friske foreldre. Men selv med friske foreldre kan vi ikke garantere at de ikke får hofteleddsdysplasi eller albueleddsdysplasi. Dette er sykdommer som ligger i genene til labradoren og sykdommen kan dukke opp selv om foreldredyrene er friske. Derfor forsikrer vi valpene i Agria og dersom det skulle vise seg at en av valpene utvikler alvorlig grad av hofteleddssyplasi eller albueleddsdysplasi og valpekjøper tegner livsforsikring i Agria vil dere være sikret kjøpesummen tibake. Dette er greit å kjenne til for disse sykdommene kan dessverre ingen "sikre" seg mot.  

Valpene våre


Valpekassen plasseres på stua og valpene blir familiens midtpunkt. Sosialiseringen går derfor av seg selv og valpene blir tidlig kjent med vanlige aktiviteter i en familie. 


Når tispa vår er "gravid" vil hun få fri fra konkurranser og bare være med på lett trening. Hundemor og valper vil bli foret på Royal Canin sitt valpefor.


Vi ønsker at valpene skal være 8 uker ved henting. Da har hundemoren ofte kommet godt i gang med oppdragelsen.


Valpene vil være registrert i NKK, ferdig chippet, forskiret i Agria, vaksinert og levert med helseattest.











Info til valpekjøper

Vi ønsker at valpekjøper vil gi våre valper et godt liv. Da trenger de aktivisering. Disse hundene vil elske å få arbeidsoppgaver hvor de må bruke både fysikk og hode. Vi vil også ønske at de får et godt for, f.eks Royal Canin. Havner valpene i Trøndelag kan vi trene mot jaktkonkurranser sammen. Selv om jaktlabradoren er en veldig arbeidsglad hund er den en utmerket familiehund. Den er rolig og grei hjemme og på tur. Den elsker mat og mennesker.

Vi anbefaler at man går valpekurs og begynner utdanningen av hunden mens den er ung. Den første tiden valpen er i hus er det trygghet og det å bli kjent som er viktigst. Det er viktig at man har tid sammen med valpen den første tiden. En valp kan ikke være hjemme alene en hel arbeidsdag. Den må tilvennes gradvis det å tåle å være alene. Derfor må det planlegges grundig når en får en valp i hus. Kan jeg ta ferien da, kan jeg senere dra hjem midt på dagen for lufting etc. Vi vil gjerne være med å gi råd slik at valpetiden blir best mulig for både eier og valp.

Videre syns vi det er viktig å ta hensyn til at hunden er et flokkdyr. Den vil sjelden trives hvis den blir lagt på eget rom om natten. Vi har god erfaring med å la den ligge i egen seng ved siden av eiers seng. Valpene / hundene er veldig tilpasningsdyktige og de innretter seg fort etter vår døgnrytme. Men mens valpen er ung vil den måtte ut tidlig om morgenen og sent på kvelden for å tisse da den ikke klarer å holde seg så lenge. 

Med en del planlegging og tilrettelegging vil valpetiden ofte bli en fantastisk tid, og du må ha tid til å være sammen med valpen den første tiden.

Jaktlabradoren er spinklere bygget i forhold til utstillingsvarianten. De fleste utstillingsdommerne vurderer rasestandaren på Labradoren slik at den Labradoren som gjør det bra på utstilling skal ha masse. Denne såkalte "massen" mangler jaktlabradoren og den vil derfor ha vanskeligere med å gjøre det bra på utstilling og derfor selges jaktlabradoren til den som en genuint interressert i retrieverjakt eller som familie og treningshund. Dette er viktig at kjøper er inneforstått med. 

i286541539357605219
i286541539357605223
i286541539357605214
i286541539357605232
i286541539357605235