Om oss

Vi er en dyreglad familie på 5, med fire generasjoner Labradortisper (Cilla 2011, Kita 2016, Aris 2018 og Pia 2022).

Anne har nå sin 9. labrador og er NKK instruktør trinn 1.

Utstillingslabradoren Ciboria`s Guno (2005-2014) ga oss mange aktive år med utstilling, lydighet- og jaktprøver. Det var veldig artig å ha en hund som kunne brukes til så mye. Men det Anne sitter igjen med er at de slet ekstra med fart på lydighetsbanen pga. hans "størrelse". Bare sola skinte på den kraftige svarte pelsen ble han andpusten selv om han var i fysisk god form. På jaktprøver var også "størrelsen" et problem da det var tungt å springe i myra og vanskelig å komme seg ned og opp av vannet dersom det var dypt. Men han gjorde sitt beste og fikk altså to 2. premier i EK jakt, ble Norsk og svensk lydighetschampion og ble BIR på utstilling ( to cert og flere CK ). Pga. dette med størrelsen begynte Anne å tenke annerledes. Å finne en hund som var avlet for jakt og sport, der både mor og far, har gode jaktegenskaper og i tillegg god helse.

I 2011 gikk derfor turen til Danmark og med seg hjem hadde Anne og datteren Ingrid en fantastisk gul liten "tæve" som fikk navnet Cilla. Cilla kommer fra Kennel Vasegaard, som nå heter kennel Piperfield som drives av dyktige Charlotte Rasmussen. Cilla har sjarmert hele familien i senk med sin vennlighet og ønske om å tilfredstille oss. Hun har vist enorm arbeidslyst og har en kropp som passer til å springe fort i myra og hun stuper ut i vannet og har kun fokus på å løse oppgaven. Apporteringsgleden er enorm. Hun er en fremragende familie og jakthund.

Cilla hadde sitt første kull vinteren 2013 og hadde et kull i 2014 og 2016. Cilla kommer ikke til å få flere valper og Kita er vår nye avltispe. Høsten 2018 fikk hun sitt første kull, der vi beholdte Aris, som fikk sitt første kull i 2021. Fra Aris sitt andre kull i 2022, beholdte vi Pia.

Vårt ønske med avl er å lage gode brukshunder. Vi tilstreber å finne hannhunder som er avlet etter gode jaktlinjer og som har godt gemytt og god helse. 

Vi bor i Levanger i Nord-Trøndelag.

KONTAKT

Annes telefonnr: 99552816

E-post: a-abild@online.no